Om oss
Vi brinner för arbetsmiljö och lika villkor

Med hjälp av vår omvärldsbevakning fångar vi kontinuerligt och  systematiskt upp bästa möjliga tillgängliga kunskaper inom arbetsmiljöområdet och området lika villkor
Vi analyserar och bearbetar kunskaperna för att sedan sammanställa kunskaperna i informationsdatabasen A-Ö. För att visa på hur kunskaperna kan omvandlas i praktisk handling i en organisation förpackar vi kunskaperna i ett fiktivt ledningssystem för arbetsmiljöarbetet, i en metodik för arbetet med lika villkor samt i målgruppsanpassade e-guider och digitala utbildningar. 

Vår affärsidé
Vår affärsidé är att i första hand tillhandahålla digitala sjävservicetjänster som ger kunden bästa möjliga förutsättningar att omsätta de kunskaper, verktyg och metoder vi tillhandahåller till konkreta förbättringar i det egna arbetet med arbetsmiljö och lika villkor.
Vi tror på att inte bara prata om vad som ska göras utan att istället gå hela vägen från krav, bästa möjliga kunskaper till hur organisationer i praktiken kan omvandla krav och kunskaper till praktisk handling. Vi levererar även konsulttjänster inom fem huvudområden: Utredningar, Revisioner och rådgivning,  Föreläsningar, Utbildningar och Ledningssystem.

Våra erfarenheter och kompetenser
Grundaren av kunskapsplattformen har haft roller som tillförordnad personaldirektör inom en av sveriges största myndigheter, avdelningschefsroller bland annat omfattande ansvar för hållbar utveckling, juridik, fastigheter, beredskap samt arbetet med hälsa, miljö och säkerhet i entreprenadverksamhet. Han har även haft roller som säkerhetschef, ansvarig för en visselblåsarfunktion, interutredningsfunktion och arbetsmiljöinspektör. Erfarenheterna omfattar ledningsgruppsarbete på den högsta ledningsnivån, ledning och styrning av organisationer, certifieringar av arbetsmiljöarbetet både mot AFS 2001:1 systematiskt arbetsmiljöarbete och SS ISO 45 001 Ledningssystem för arbetsmiljöarbetet, genomförande av haveriutredningar i ett MTO-perspektiv av allvarliga arbetsplatsolyckor, utredningar av kränkande särbehandling och sexuella trakasserier, samordnad riskhantering med mera. Vi har en gedigen erfarenhet av ledning och styrning och vad som fungerar i praktiken i en organisation. Vi samarbetar även med några av Sveriges ledande experter inom flera av de områden som omfattas av kunskapsplattformen. 
 

Vårt fokusområde - Sexuella trakasserier
Vi har valt att särskilt fokusera på och fördjupa oss inom området sexuella trakasserier. Anledningen är det som händer varje dag på våra arbetsplatser och lärosäten är oaceptabelt samt att det finns ett gap mellan bästa möjliga kunskaper och det som faktiskt görs inom området. Här vill vi göra en tydlig skillnad och gå in med nya perspektiv och visa på att det går att göra mer i arbetet med att förebygga och hantera sexuella trakasserier. Här har vi bland annat tagit fram en evidensbaserad utredningsmetodik för utredningar av sexuella trakasserier samt en e-guide om hur sexuella trakasserier kan förebyggas och hanteras.